Lopen helpt!

Jacqueline van der Geest-Rozemulder
van totaal € 3.720 (112%)
Ik wandel minstens € 3.720 bij elkaar in 372 kilometer! Voor MIND.

 

Voor alle mensen die psychische klachten hebben(gehad)

Ik wil graag iets doen voor MIND en daarmee voor alle mensen die psychische klachten hebben (gehad). Ik weet namelijk uit ervaring hoe ellendig dat kan zijn. De afgelopen zes jaar zijn zwaar geweest. Het begon met twee knieoperaties, daarna kreeg ik kanker, gevolgd door een burnout en een fikse depressie. Ook twee zelfdodingen in mijn directe omgeving hebben mij zeer geraakt.

Hoe help je mensen met psychische klachten?

Gelukkig gaat het weer goed met mij! Daarom wil ik iets doen voor MIND: ik ga geld inzamelen voor betere voorlichting over hoe je mensen met psychische klachten kunt helpen. Dat vindt de omgeving vaak moeilijk, heb ik gemerkt.

Na mijn knie-operaties was er hulp in overvloed, ik hoefde er nauwelijks om te vragen: ritjes naar en van het ziekenhuis, maaltijdverstrekking, boodschappen halen enzovoort.

Toen ik kanker had was iedereen vooral geschrokken en reageerde voorzichtig. Ik ontving kaarten en voerde telefoongesprekken, maar de spontane hulptroepen namen af.

En toen ik het psychisch zwaar te verduren had en alleen nog maar in de overleefstand stond, was het opvallend stil om mij heen. Terwijl ik juist in die periode misschien wel de meeste aandacht en steun nodig had!

Goede voorlichting is nodig!

Ik denk dat goede voorlichting belangrijk is om mensen met psychische klachten te helpen.

Dat kost geld.

Ik ga geld bij elkaar wandelen voor goede voorlichting

Daarom ga ik een gesponsorde WANDELTOCHT lopen met als thema LOPEN HELPT!

Ik start op 3 mei 2019 met mijn wandeltocht van Bad Bentheim naar Wassenaar, het Markskramerpad. Ik loop in totaal 372 kilometer in ongeveer 25 etappes.
Ik wil minimaal € 3.720 bij elkaar wandelen - vóór 1 november 2019 - en daarvoor heb ik uw hulp nodig!

Wat kunt u doen?

    • Doneer rechtstreeks een bedrag aan MIND -- klik op de doneer button op deze pagina
    • Wandel een betaalde etappe samen met mij 
    • Deel deze website op social media en maak anderen enthousiast!

Doe mee!

Steun mij, MIND en daarmee mensen met psychische problemen. Zij hebben het hard nodig.

Ik wandel graag voor en met u. Wandelen is heerlijk, het zorgt voor rust in je hoofd en geeft energie.
Loop met mij mee en ervaar het zelf. Gezellig.

Alvast hartelijk dank!Jacqueline van der Geest-Rozemulder

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 60 21-03-2022 | 11:54 Verjaardag gevierd en de Kieviten Trimdames Hockey hebben €60,= gedoneerd voor MIND. Omdat het nog steeds zo nodig is!
€ 50 24-01-2022 | 19:48 Via dochter is oké
€ 5 15-01-2022 | 06:57
€ 25 09-11-2019 | 17:51
€ 25 26-10-2019 | 21:34
Bekijk alle

Het zit erop!

13-11-2019 | 14:22  Etappe 20: van Kurhaus Scheveningen naar de Wassenaarse slag 10 km De extra etappe! Het zit erop, het definitieve einde van mijn Marskramerpad-avontuur. Wat begon als een ideetje in mijn hoofd is uitgegroeid tot een ware gebeurtenis. Eind 2018 wist ik dat mijn baan zou eindigen April 2019. Ik wist dat, alhoewel het al wel wat beter ging met mijzelf, er nog veel water onder de brug doormoest voordat ik aan een nieuwe baan danwel andere uitdaging kon gaan beginnen. Ik moest eerst zelf weer echt op de rit komen…. Wat beter dan te gaan wandelen. Zoals de titel van mijn actie (Lopen helpt!) al aangeeft, heeft wandelen mij altijd geholpen. In de donkerste tijden met mijn hond naar het strand gaf verlichting. Dus nu het met mij beter ging en ik iets wilde doen voor al die andere mensen die ook lijden aan psychische problemen, kwam wandelen als eerste in mij op. Wandelen werd al snel het Marskramerpad lopen en iets terug doen leidde al snel naar het idee van een sponsorwandeltocht. En gesponsord is er! In totaal heb ik € 4.055,= bij elkaar gelopen. Dit is ruim 8% boven wat ik gehoopt had, €3.720,=  zijnde €10 voor elke kilometer dat het Marskramerpad lang is. Hiervoor ben ik iedereen die hieraan heeft bijgedragen heel erg dankbaar. Voor mijzelf, het voelt mega goed als mensen je willen steunen, maar met name voor MIND. Ik hoop dat er daadwerkelijk handvaten ontwikkelt kunnen worden die buitenstaanders helpen om contact te hebben en houden met mensen die het psychisch moeilijk hebben. Terugkijkend even wat cijfertjes (ik ben tenslotte financial controller) :0) Inclusief de extra etappe in totaal 20 etappe’s gelopen Waarvan 4 solo etappe’s Netto 372 km gelopen Bruto 460 km gelopen 7 overnachtingen 29 mensen hebben meegelopen 10 honden hebben meegelopen 43 treinreizen gemaakt 21 blogs geschreven 1.256 fotoos gemaakt 1 route-boekje versleten…. Wat heeft het mij gebracht? Nu het erop zit en ik heb kunnen reflecteren heeft het mij geleerd dat een ideetje van een enkeling kan worden tot een mooie prestatie van velen. Dat mensen als je ze de kans geeft heel graag willen helpen maar vaak niet weten hoe. Dat ik mijn verhaal heb mogen en kunnen delen met velen die hopelijk in hun omgeving nu eerder genijgd zijn om actie te ondernemen. Dat het belangrijk is om ten alle tijden een “kanaaltje” op te houden, hoe klein ook. Dat ik mijn hoofd heb kunnen “leeg”lopen. Dat ik het mezelf gun om voorlopig met medicatie door te gaan. Dat ik mijzelf de kans geef op een pad 2.0. Zonder de hulp van velen had ik dit avontuur niet kunnen beginnen, niet echt kunnen doen en zeker niet kunnen afmaken. Ik kan niet iedereen noemen, echter een mijn gezin, kinderen en man, wil ik hier wel apart noemen omdat zonder hun steun ik sowieso het huis niet uitgekomen was. Rest mij niets anders dan de laatste fotoos te uploaden en iedereen vanuit de grond van mijn hart te bedanken voor alle steun, in welke vorm dan ook!    
Lees meer