Voorbereiding - mentaal en energetisch!

10-09-2024 | 14:42

Hola lieve sponsorvriend(in)!

Volgende week is het zover, dan begin ik met mijn wandelactie voor het goede doel!

Dit keer wist ik langer van tevoren dat ik zou gaan lopen dus bereid ik me fysiek veel beter voor op het lopen, daarnaast bereid ik me ook mentaal en energetisch voor. 

Met mentaal voorbereiden bedoel ik dat ik ervoor zorg dat ik straks met een krachtige en positieve mindset aan mijn wandelavontuur begin. Ik zeg elke dag tegen mezelf dat ik het kan en dat ik vanuit ontspanning en met plezier mag lopen. Ik beloof mezelf een aantal keer per dag bij mezelf ‘in te checken’ om te voelen of ik ergens pijn heb. Ik bepaal dan op een schaal van 1-10 hoeveel pijn ik heb en houd dit gedurende de dag in de gaten. Ik weet uit ervaring dat een beetje pijn onvermijdelijk is tijdens zo’n pelgrimstocht maar ik wil geen langdurige blessure oplopen. Dus als ik richting de 5 ga, zie ik dit als een teken dat ik moet pauzeren. Tijdens het pauzeren doe ik rek en strekoefeningen en eet ik wat. Voldoende water drinken kan ik dankzij een handige waterzak met slangetje onderweg, dus dat is fijn.

Met energetisch voorbereiden bedoel ik dat ik zorg dat mijn fysieke energie, met andere woorden, mijn uithoudingsvermogen op niveau is. Ik bedoel hiermee ook dat ik ervoor zorg dat ik goed kan voelen wat ‘van mij is’ en wat ‘van een ander’. Tijdens het wandelen kom je namelijk regelmatig mede pelgrims tegen en de meesten hebben positieve energie bij zich, maar sommige helemaal niet. Die klagen lang over blaren, het weer of het gesnurk dat ze wakker hield in een hostal die nacht. Een beetje klagen mag best maar sommige mensen lijken er wel erg goed op te gaan. 

Ik totaal niet, dus als ik merk dat het mijn energie aantast, neem ik beleefd afscheid en schudt hun energie tijdens het lopen van me af. Soms gaat het niet om geklaag maar om een heftig verhaal dat iemand met me deelt. Dan luister ik uiteraard met compassie, maar ook dan schud ik na het uit elkaar gaan deze zware energie van me af. Ik ben zuinig op mijn energie, voor mezelf maar zeker ook omdat ik die uitzend naar de mensen om me heen. 

Mocht je mijn avontuur op de voet willen volgen dan kan dat via mijn Polar Steps.

Groet,

Joyce