Route

23-07-2024 | 22:38

De route is gepland! Vandaag hebben wij de laatste hand aan de route gelegd. We hebben geprobeerd de route zo gunstig mogelijk te leggen, dus een goede balans te vinden tussen afstand en hoogtemeters. Dit heeft als gevolg dat we veel langs rivieren en kanalen zullen rijden. Een interactieve kaart van de route staat op: Bikkelen naar Bazel route. Tijdens de fietstocht komen we langs verschillende highlights/markeringspunten:

  • De Vaalserberg, het drielandenpunt van Nederland, België en Duitsland en de start van onze route. Dit is met 322 meter boven zeeniveau ook het hoogste punt van Nederland.
  • Het volgende (letterlijk) hoogtepunt is Signal de Botrange, dit is het hoogste punt van België en daarmee ook het hoogste punt van onze route (694 meter boven zeeniveau). Dit punt bereiken wij na een klim van 16 (!) kilometer.
  • Na een kleine honderd kilometer bereiken we het drielandenpunt van België, Duitsland en Luxemburg. Vervolgens rijden we langs de Our, Sauer en de Moezel over de grens van Duitsland en Luxemburg. Deze kilometers zullen we vooral ’s nachts afleggen. We komen dan onder meer langs Vianden en Echternach.
  • Als we 220 kilometer hebben gefietst komen we bij het drielandenpunt van Luxemburg, Duitsland en Frankrijk aan. Dit punt ligt bij Schengen en aan de Franse zijde staat een kleine replica van de Eiffeltoren. We rijden vervolgens Frankrijk in waar we de Moezel nog een klein stukje verder volgen.
  • Om van de Moezel naar het Rijndal te komen moeten we de Noordelijke Vogezen over. Dit doen we via de Col de Puberg (325 m boven zeeniveau). Deze col ligt op 325 kilometer fietsen.
  • Eenmaal in het Rijndal passeren we op 425 kilometer het Europees Parlement in Straatsburg. Vanaf Straatsburg rijden we 50 km lang langs het Rhône-Rijnkanaal en vanaf daar rijden we verder door het Rijndal richting Bazel.
  • En dan, na een goede 550 kilometer fietsen bereiken we bij Bazel het punt waar Duitsland, Frankrijk en Zwitserland samen komen. Bestemming bereikt!