HU Communicatie 4 MIND

Communicatiestudenten van de HU zetten zich in om de bespreekbaarheid van mentale gezondheid en uitdagingen op dat vlak bespreekbaar te maken. Dat doen zij door in tweetallen eigen evenementen te organiseren waarmee zij mentale gezondheid onder de aandacht brengen en tegelijktijd donaties ophalen, waarmee stichting MIND zich kan blijven inzetten voor een psychisch gezonde samenleving. 

Mentale gezondheid is belangrijk voor iedereen en zeker ook voor studenten! Want 75% van psychische klachten ontstaat voor het 25e levensjaar. Hoe eerder psychische problemen bespreekbaar zijn, hoe beter, want dan kan er vroegtijdig een oplossing gevonden worden en verergering worden voorkomen. 

De donaties die de HU Communicatie studenten ophalen, zullen door MIND worden ingezet voor de MIND Young Studio. MIND begeleidt binnen dit project ieder jaar weer een nieuw team van jongeren om weer nieuwe content te maken, waarmee psychische uitdagingen bespreekbaar worden. De jongeren van de MIND Young Studio stellen de vragen die jij ook zou willen stellen, geven de tips waar je wat aan hebt en vragen je om mee te denken. De MIND Young Studio deelt video's op YouTube over alles wat met mentale gezondheid te maken heeft, post dagelijks op Instagram, maakt podcasts (te beluisteren via SpotifyApple Podcasts en Soundcloud), en post video's op TikTok. Meer info vind je hier: https://mindyoung.nl/projecten-en-campagnes/mind-young-studio

De missie van MIND is een samenleving waarin we psychische gezondheid koesteren, daarin investeren en alles doen om onnodig psychisch leed te voorkomen. Iedereen die nu of in de toekomst te maken heeft met psychisch leed kan rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg. Wij willen een samenleving waarin niemand er alleen voor hoeft te staan. Alle donaties worden ingezet om deze mentaal gezonde samenleving te bereiken.

Meer informatie over wat MIND nog meer doet vind je op www.wijzijnmind.nl

Bekijk alle
€ 10 27-05-2023 | 18:00 Aan: Tim & Fenne Gezondheid is nou éénmaal belangrijk, vooral de mentale gezondheid!
€ 5 17-05-2023 | 16:41 Aan: "FILM EVENT" Floor & Hannah
€ 20 16-05-2023 | 17:22 Aan: Ik kom in actie voor MIND
€ 5 16-05-2023 | 17:02 Aan: Ik kom in actie voor MIND Ik vind mentale gezondheid zeer belangrijk.
€ 5 16-05-2023 | 16:59 Aan: Ik kom in actie voor MIND