De Glazen Hut

Een radio-initiatief van studenten voor psychische problemen
van totaal € 7.500 (114%)

De Woolloomooloo, beter bekend als de ‘de Woo’, is gevestigd aan het Janskerkhof in Utrecht. Sinds haar opening in 1970 is de Woolloomooloo de grootste studentendiscotheek van Nederland. Sinds 2005 verzorgt de Woo op Koningsdag het BEAT-RIX Open Air festival op het Janskerkhof, in hartje Utrecht. BEAT-RIX Open Air festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste openlucht evenement van provincie Utrecht tijdens Koningsdag. Om Utrecht van te voren al een tint van oranje te geven wordt de Domstad dit jaar alvorens het BEAT-RIX festival warmgedraaid door een 4-daagse radio, genaamd De Glazen Hut.

Wat kunt u verwachten?

Met een beetje bravoure en zonder al te veel ervaring met radio maken gaan Folkert, Jurriaan, Derrick, Thom en Ollie het avontuur aan. Van ’s ochtends 10 tot ’s avonds 10 zitten ze vanaf vrijdag 23 april gedurende de dag telkens met drie tegelijk in een soort glazen hut, opgebouwd van hout en plexiglas op de dansvloer van de Woolloomooloo om vier dagen lang radio te maken voor studenten. De uitzendingen worden via een livestream gedeeld.

Ze beginnen met een ochtendshow waarbij ze op een luchtige manier informatie over het welzijn en psychische problemen van jongeren willen delen en een dagelijks rad van fortuin hebben. Na 12 uur is er ruimte voor een serieus gesprek met onder meer bekende Nederlanders. Diederik Gommers, de bekendste coronadeskundige van Nederland, is daarvoor al gestrikt. In de middag wordt het steeds gezelliger en nodigen ze muzikale gasten uit zoals een verdienstelijke pianist van het corps. Na 19.00 uur zal het tempo opgevoerd worden en gaat de muziek steeds meer over op feestmuziek.

Waarom een radio-initiatief?

Jongeren hebben meer stress, vaker last van depressie en kunnen meer te maken krijgen met problemen of gevaarlijke situaties thuis. Ook eenzaamheid onder jongeren is een steeds serieuzer probleem. Het wegvallen van sociale interacties, het hebben van afleiding en een uitlaatklep is een van de oorzaken en tevens een katalysator voor deze problematiek. Met dit radio-initiatief wil De Glazen Hut-groep bijdragen aan professionele ondersteuningen voor desbetreffende jongeren en een uitlaatklep bieden in de aanloop naar Koningsdag.

Ons doel

We hopen met onze actie 7500 euro op te halen. Daarvoor zijn tijdens de radio verschillende acties georganiseerd, zoals een loterij, een sponsorloop en een doneerlink. Op het Janskerkhof staat een grote banner met een QR-code met de link naar de livestream. Ze weten tijdens de uitzendingen ook de camera op hen gericht zodat mensen kunnen meekijken. Radio De Glazen Hut loopt tot 26 april, traditioneel de koningsnacht.

Steun nu! Zo draag jij je steentje bij aan deze jongeren en komen wij dichterbij ons doel.

 

Bekijk alle
€ 50 29-04-2021 | 09:56
€ 15 28-04-2021 | 12:15
€ 10 27-04-2021 | 20:55
€ 21 27-04-2021 | 19:52
€ 25 27-04-2021 | 12:50