Justine & Cristina

1/4e Rotterdam marathon voor mentale gezondheid

Nog te gaan

Ik wil in dit team
van totaal € 1.000 (87%)
Ik wil in dit team

Wij kennen elkaar al zo’n 15 jaar van het enige echte Sint-Maartenscollege te Maastricht. We zijn bevriend door veel ‘eerste keren’ heen: eerste romances, eerste studies, eerste mentale inzinkingen, eerste banen, eerste appartementen. Ondanks dat we niet per se een heel sportieve inborst hebben (of juist daarom?), wilden wij onszelf uitdagen om dan ook voor het eerst in onze levens een marathon te rennen. Wel rustig aan beginnen natuurlijk, met de 10.55 km (1/4e maraton). 

We zijn allebei op onze eigen manieren gemotiveerd voor meer bewustwording over en beter beleid en zorg voor mentale gezondheid. Eigen ervaringen, ervaringen van naasten en ook professionele betrokkenheid vormen die motivatie. Zo promoveert Justine op het onderwerp jong, onbedoeld vaderschap, waarbij de mentale gezondheid van de jonge vaders die ze spreekt geregeld precair is. Ze zet zich dan ook in om hun stem te versterken en zo te zorgen voor betere ondersteuning. Cristina werkt momenteel als arts niet in opleiding in de kind- en jeugdpsychiatrie, waar ze zich inzet voor een veerkrachtige start in het leven. We praten geregeld uren vol over dit onderwerp. Daarom willen we graag geld inzamelen voor MIND, een organisatie die voorlichting geeft over mentale gezondheid, pleit voor beter beleid en ook anoniem advies geeft aan mensen die daarmee worstelen.

Dat is enorm nodig, want de geestelijke gezondheidszorg in dit land laat het nog te vaak aan de wensen over. Ook heersen er nog vooroordelen over mentale problemen, dat mensen die hieraan lijden lui, gek of eng zijn. Veel mensen, vooral met ernstige en complexe problematiek, moeten veel te lang wachten op gepaste hulp en kunnen niet rekenen op begrip of erkenning. Wij willen hier graag, terwijl we zwoegen door de binnenstad van Rotterdam, aandacht voor vragen. Doneer jij ook?

Bekijk alle
€ 25 13-04-2024 | 20:45
€ 25 13-04-2024 | 15:55
€ 20 12-04-2024 | 12:27
€ 10 08-04-2024 | 10:55
€ 10 08-04-2024 | 10:03 Super bezig meiden, trots om jullie te steunen voor zo’n mooi en goed doel ❤️ zet ‘m op girliepops