Tips voor studenten

Veel studenten weten uit ervaring dat mentale gezondheid niet vanzelfsprekend is. Er wordt veel van je verwacht, de lat ligt hoog, je wilt het zo goed mogelijk doen... En tegelijk: Wat wil je zelf eigenlijk? En wat heb jij nodig?

Soms raak je in de knoop met alles en ook nog eens met jezelf! Dat is niet gek... Dat is gewoon heel menselijk. En als dat gebeurt, dan is het goed om te weten dat MIND verschillende tools biedt waarmee jij je hoofd uit de knoop haalt en mentaal (weer) in balans kunt komen. Of als dat nodig is, helpt MIND je om de weg te vinden naar hulp die past bij jouw situatie. 

 

  • Vind de juist behandelaar / therapeut bij jou in de buurt: www.KiezenindeGGZ.nl


  • MIND Atlas: Op de MIND Atlas vind je zo'n 450 cliënten- en familieorganisaties in het hele land. Ben je op zoek naar een organisatie bij jou in de buurt, voor bijvoorbeeld (lotgenoten)contact, trainingen of advies? Zoek dan op locatie of soort organisatie en vind de organisatie die bij jou past.


  • Doe mee met de MIND Blue Monday Run! Hiermee werk je aan je eigen fysieke én mentale gezondheid. En tegelijk maak je depressie en andere psychische klachten beter bespreekbaar en haal je donaties op voor MIND, zodat wij ons kunnen blijven inzetten voor een psychisch gezonde samenleving ❤

In dit artikel zie je wat MIND onder meer met de donaties doet. MIND heeft speciale aandacht voor jongeren, omdat we weten dat 1 op de 6 jongeren depressieve klachten heeft en omdat 75% van de psychische problemen ontstaat voor het 25e levensjaar. Uiteindelijk krijgt bijna 40% van de Nederlandse bevolking zelf of in de directe omgeving te maken met psychische klachten. Helemaal niet zo vreemd dus, als jij ook een keer ergens last van hebt. We zijn allemaal mensen en we hebben allemaal onze eigen uitdagingen.

Meer informatie over MIND vind je op onze organisatiewebsite www.wijzijnmind.nl.

Heb je vragen? Neem contact op!